Prezență chiriarhală la unul dintre hramurile Mănăstirii Arad-Gai

Vineri, 2 iulie, când sărbătorim Așezarea veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în biserica din Vlaherne, dar și pomenirea Sf. Voievod Ștefan cel Mare, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de clerici în biserica nouă a Mănăstirii Arad-Gai.

La momentul rânduit, Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învățătură despre Sărbătorile Maicii Domnului, în general, cu referire la Veșmântul Maicii Domnului care îmbracă duhovnicește pe toți cei ce alcătuiesc Biserica și o cinstesc pe Fecioara Maria, în podoaba sfințeniei prin dorința de a o dobândi. Ca și grădini ale Maicii Domnului, sfintele mănăstiri păstrează bogății spirituale spre împodobirea sufletelor credincioșilor. O astfel de înzestrare are și sfântul lăcaș al Mănăstirii Gai prin întreitul hram al Acoperământului, Veșmântului și Brâului Maicii Domnului, ținut în ordinea anului bisericesc.

Ținuta maiestuoasă a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare e îndemnătoare la urmarea de către credincios în lucrarea de înălțare și împodobire de biserici, cea dintâi fiind însăși a propriei ființe, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de obștea de maici a sfintei mănăstiri.

Protos. Iustin Popovici