Instalare de preot paroh în Parohia Țela

Duminică, 29 August 2021, zi în care biserica prăznuiește Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul, a fost instalat noul preot paroh al Parohiei Țela, cu filia Bacăul de Mijloc, Pc. Părinte Tiberiu Brad.
În fruntea soborului de 9 preoți s-a aflat Pc. Părinte  Mercea Nelu, protopopul Lipovei.
După încheierea slujbei vecerniei, Părintele Protopop a rostit cuvântul de învățătură și a dat citire Deciziei Chiriarhului de numire a preotului paroh.
Părintele Protopop a oferit noului preot Brad Tiberiu, Sfânta Evanghelie, crucea și cheile bisericii, cerându-i acestuia ca ușile Sf. Biserici să nu fie închise niciodată pentru credincioșii din parohie.
Un emoționant cuvânt a fost rostit de părintele Blidariu Aurel, fost preot paroh timp de 31 de ani în această parohie. Acesta le-a solicitat enoriașilor să-l sprijine în continuare pe noul preot, pentru a continua frumoasele activități desfășurate în cadrul bisericii.
Bisericile din Țela și Bacăul de Mijloc datorită strădaniilor părintelui Blidariu, au pictura restaurată recent și pardoselile sunt din marmură.
A fost invitat să rostească câteva cuvinte și primarul comunei Bata, d-nul Ion Micurescu, care a precizat că va sprijini în măsura posibilităților bisericile din comună.
La final a luat cuvântul și Pc. Părinte Brad Tiberiu. Vizibil emoționat, acesta a adus cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru hirotonire și numire ca preot paroh. Părintele a adus cuvinte de mulțumire la adresa cadrelor didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Părintelui Protopop, preoților slujitori prezenți, d-nei preotese, familiei și rudelor care l-au susținut și au fost alături de el pe tot parcursul noului drum ales. Părintele i-a asigurat pe numeroșii enoriași prezenți la slujba de instalare, de tot sprijinul său ca preot în această parohie. Părintele Tiberiu Brad a mărturisit că își dorește menținerea bunelor relații care au existat între aceștia și Biserică, cum au fost mai bine de 3 decenii în vremea părintelui Blidariu Aurel.
La final toți cei prezenți au fost invitați la o agapă dată în cinstea instalării părintelui Tiberiu Brad.