Pomenirea Sfinţilor Mc. Adrian şi Natalia, în Parohia Zimand-Cuz

Sfinții Mucenici Adrian și soția sa Natalia, ocrotitori și modele de viețuire creștină pentru familiile care „dau Paștile” în parohia Zimand-Cuz.În ziua de pomenire a Sfinților Mucenici Adrian și Natalia care alcătuiau, la data martiriului lor, o familie de tineri creștini nu de mult cununați, în parohia ortodoxă Zimand-Cuz, cu filia Utviniș și Scînteia-Domeniul Lupaș, s-a săvârșit acatistul sfinților prăznuiți precum și slujba Te-Deum-ului de mulțumire la care au fost pomenite familiile care „au dat” Paștile pe anul în curs. Evenimentul, propus de preotul paroh și susținut  de consilul și comitetul parohial, se dorește să devină o tradiție prin care parohia, pomenindui, rugându-se și mulțumind Lui Dumnezeu, își manifestă recunoștința față de eforturile familiilor care vor „da Paștile” în fiecare an.

Sfinții Mucenici Adrian și soția sa Natalia au fost aleși pentru acest eveniment datorită exemplului pe care îl pot oferi familiilor care își asumă efortul de a sluji biserica în mod susținut, fără altă plată, împlinindu-și totodată și datoriile familiale, profesionale și socio-comunitare.

În încheirea slujbei, preotul paroh a rostit un cuvânt de învățătură prin care, pornind de la cuvintele apostolului mucenicilor zilei de 26 august, Ro. 8,28-39: „…Cine ne va despărți pe noi de dragostea Lui Hristos…”, s-a arătat că indiferent de provocările vremurilor pe care le trăim, cine pune mîna pe plug fără să se uite în urmă, îl are pe Hristos alături și în suferință și în bucurii. La final au fost dăruite, în semn de mulțumire și prețuire, cărți duhovnicești familiilor pomenite, și a avut loc și o mică agapă frățească.

Pr. Gabriel-Ioan Vladu