Proiect educațional în Parohia Galșa – „Știu suficient despre adolescență”

Duminică, 8 august 2021, în Parohia Galșa s-a desfășurat proiectul educațional ,,Știu suficient despre adolescență”.
Adolescenţa este perioada de tranziţie spre maturitate, perioada de autocunoaştere şi proiectare a idealurilor în viaţă.

În zilele noastre, să fii adolescent nu este uşor, din cauza mulţimilor de tentaţii care sunt la îndemâna oricui. Ei se confruntă cu probleme reale în această etapă din viaţa lor, trebuie să facă faţă schimbărilor hormonale, pubertăţii, presiunilor sociale, din partea părinţilor, şcolii şi colegilor. Ca şi primii paşi, rostirea primelor cuvintelor, învăţarea alfabetului şi a scrierii pe care un copil le urmează, adolescentul porneşte confuz şi nehotărât în viață şi începe să descopere lumea. Părinţii trebuie să fie conştienţi de problemele pe care adolescenţii le pot avea şi să fie pregătiţi să le facă faţă.
Cuvinte de recunoştinţă și mulţumire doamnei inspector școlar pentru învățământ special psiholog-profesor Hriţcu Svetlana Zagorka pentru prezența în mijlocul comunităţii noastre, pentru sprijinul și pentru capacitatea de a ne asculta şi ajuta cu sfaturi și îndrumări pentru a găsi soluţii adecvate în tainele de bun educator/părinte în această perioadă tulbure din viaţa fiecărui tânăr.
„Nu voi înceta îndemnându-vă, rugându-vă și căzându-vă în față ca, înainte de toate celelalte, să vă puneți în bună rânduială copiii. Dacă nu cruți nimic pentru copilul tău, arată atunci acest lucru din această (preocupare) și vei avea și răsplată […]. Crește un atlet pentru Hristos și, fiind în lume, învață-l evlavia din fragedă vârstă” (Sf. Ioan Gură de Aur, „Cuvânt despre cum trebuie să-și crească părinții copiii”).
Preot Adorian-Lucian Trif