Ceai bun de suflet la Parohia Fântânele

Parohia Ortodoxă Fântânele a continuat frumoasa tradiție în legatură cu manifestările dedicate Zilei Persoanei Vârstnice. De data aceasta, a fost devansată puțin sărbătorirea acestei manifestări, care era legată de data de 1 octombrie din rațiuni care țin de contextul inprevizibi pandemic în care ne aflăm.

Astfel că, Duminică 19 septebrie s-a desfășurat în parohia noastră programul socil-filantropic ,,Ceai bun de suflet”, cu toate că anul trecut a fost întreruptă această manifestare  din motivele cunoscute.

După încheierea vecernie Preotul paroh Mândra Dan  a ținut un laudatio la adresa celor vârstnici, aducând argumente biblice în legătură cu cinstirea celor bătrâni, dar și amintind de elogiul  pe care poeții l-au făcut celor care poartă ,, iarna vieți-n plete”. După ce acest cuvânt s-au cântat pricesne închinate Maicii Domnului și Sfintei Cruci, primele sărbători din anul nou bisericesc, invitată speciaală fiind tânăra solistă Sorina Lupșa.

Deoarece se spune că în biserică nu avem tineri sau bătrâni, ci doar credincioși de vârste diferite toți cei prezenți la vecernie au participat la o ediție specială a ceaiului sufletesc. Sărbătoarea a continuat la Centrul Social al parohiei, fiind o sărbătoare a bucuriei unde tineri și vârstnici au petrecut clipe frumoase, de depănare a amintirilor din tinerețe prilej de a discuta despre obiceiuri și tradiții. S-au cântata pricesne, cântece patriotice dar și cântece populare. Probabil că socializarea dintre generațiile diferite ale parohiei a fost lucrul cel mai important.

Iată de ce considerăm că ceaiul nu e o simplă băutură, ci o medițatie, o redescoperire a bucuriei pierdute  și poate chiar o rugăciune.

Merită să reținem proverbul tibetant care spune că : ,,ceaiul îndepărtează atât setea cât și grijile cotidiene.”

Pr. Mândra Dan

Parohia Fântânele