Hram la Parohia Vladimirescu II din Protopopiatul Arad

În Duminica dinaintea Praznicului Înălțării Sfintei Cruci (12 septembrie 2021), Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a fost prezent în mijlocul enoriașilor Parohiei Vladimirescu 2, din Protopopiatul Arad. Ierarhul arădean, a săvârșit Sfânta Liturghie, în capela parohială, amenajată în incinta fostului Liceu Chimic Vladimirescu. Alături de Chiriarh, au mai liturghisit Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. Dacian Nan, paroh la Vladimirescu II, Arhid. Claudiu Condurache și Arhid. Florin Sirca. De asemenea, la slujbă au mai participat și autorități locale, dintre care enumerăm Domnul Primar al comunei Vladimirescu, Mihai Mag și pe Domnul Viceprimar Ioan Plaveți și mulți credincioși.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Prefigurări ale Sfintei Cruci” (cf. Gal. 6; Ioan 3) în istoria veche bisericească, oprind asupra celei din Evanghelia zilei, a șarpelui de aramă înălțat de Moise în pustiu, la care privind cei mușcați de șerpii veninoși în pelegrinarea spre pământul făgăduinței, rămâneau în viață. Astfel, jertfa Mântuitorului pe Cruce e slobozire din robia răului, a păcatului și a morții, spre viață veșnică. Noua biserică a parohiei, ce se înalță, are pregătite deja crucile turnurilor și bolții, prin osteneala preotului paroh și credincioșilor, dovedind tocmai râvna spre încununarea lucrării bisericii locale, care pregătește o dată cu începutul anului bisericesc, pe elevi pentru începutul anului școlar, a amintit Înaltpreasfinșitul Părinte Timotei.

Părintele Protopop Flavius Petcuț a dat citire, după cuvântul Ierarhului, mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu privire la începerea anului școlar pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal.
Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Arad, condus de către Prof. Marius Lăscoiu.
La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârșit un Te Deum de mulțumire pentru toate binefacerile aduse de Dumnezeu enoriașilor și Părintelui Paroh, la care s-a adăugat câteva cereri din Te Deum-ul pentru începerea noului an școlar.
După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a vizitat șantierul de lucrări a noii biserici, unde i s-au prezentat stadiul lucrărilor și etapele de construcție care vor mai fi inteprinse în scopul finalizării acestora. Un cuvânt de mulțumire s-a adresat aici și celor implicați în acest proiect, între care amintim, din nou, pe autoritățile locale, în frunte cu Domnul Primar.

Arhid. Claudiu Condurache