Maica Domnului, Grabnic Ascultătoare credincioșilor din Hășmaș. Astăzi au primit o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni din Muntele Athos

Începând de astăzi, 12 septembrie, credincioșii din Parohia Ortodoxă din Hășmaș și nu numai sunt, cu siguranță, mai bogați și mai împăcați. Asta pentru că Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci și-a deschis larg brațele și le-a adus acasă, la biserică, o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, din Muntele Athos.

Mai bogați pentru că având-o pe Maica Domnului ca prietenă nu ai cum să fii altfel decât bogat, și mai împăcați pentru că de acum, în bucurie sau în întristare, vor avea în biserica lor o Grabnic Ascultătoare.  

Cu bucurie, straie de sărbătoare și emoția firească a primirii unui astfel de oaspete, credincioșii și preoții au întâmpinat Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, începând cu ora 14.00, la intrarea în satul Hășmaș, însoțind-o într-o frumoasă procesiune până la biserică. Biserică unde va și rămâne pentru a aduce alinare oricui și-ar pleca genunchii, sufletul și gândurile înaintea ei pentru ca toate „rugăciunile spre bine să le împlinească”.  

Într-o frumoasă armonie duhovnicească, odată ajunși în incinta lăcașului de cult cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Hășmaș, credincioșii, Părinții slujitori veniți pentru a întâmpina împreună cu ei și cu Părintele Paroh Drăgan Marcel Dorin și autoritățile județene și locale, au participat la Slujba Acatistului Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare. 

Și s-au adunat în jurul Maicii Domnului, astăzi, la Hășmaș, împreună cu credincioșii: Pr. Protopop Adrian Zaha – protopop al Ineului, Pr. Sbircea Daniel Constantin – parohia Agrișul Mic, Pr. Avram Florin – parohia Prunișor, Pr. Gașpar Florin – parohia Cărand, Pr. Chivulescu Răzvan – parohia Craiva, Pr. Sas Radu – parohia Groseni, Pr. Constantinescu Radu – Bisericuță Izvorul Tămăduirii Spital Ineu, și Pr. Diacon Noghiu Bogdan Gheorghe, precum și Președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, primarul Comunei Beliu Horhat – Coras Emanuel, primarul comunei Cărand- Costuț Gligor, primarul Comunei Archiș – Valea Nicolae Pavel, primarul Comunei Hășmaș –  Popa Cornel, cel care s-a ostenit și pentru agapa care a urmat evenimentului. 

„Aveți de acum înainte, aici, un izvor al Maicii Domnului, o aveți pe Maica Domnului care vă va asculta rugăciunile, înaintea căreia să veniți să vă plecați genunchii, să vărsați lacrimile, să îi spuneți necazurile, durerile, să îi spuneți ceea ce aveți pe suflet, pentru că ea este reprezentanta oamenilor în Împărăția lui Dumnezeu. Căci cine ar putea mijloci mai mult pentru noi înaintea Fiului lui Dumnezeu decât Maica Domnului? Să apelăm la solirile Maicii Domnului, pentru că ea însăși a mărturisit oarecând, în întâlnirea cu Elisabeta, că o vor ferici toate neamurile. Maica Domnului să solească pentru fiecare suflet în parte înaintea lui Dumnezeu”, a spus Părintele Adrian Zaha, Protopop al Ineului. 

În cuvântul de mulțumire, Părintele Drăgan Marcel Dorin a așezat un gând de recunoștință înaintea lui Dumnezeu și a Maicii Domnului pentru toți cei prezenți în această sfântă zi în mijlocul comunității unde este Paroh, pentru Corul „Sfânta Cuvioasă Parascheva HĂȘMAȘ”, care pe tot parcursul evenimentului a cântat pricesne închinate Maicii Domnului, și în mod special pentru cei care au conturat prin contribuția lor sărbătoarea aducerii copiei Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare la Hășmaș: Popa Cornel cu familia din Hășmaș, Sas Adrian cu familia din Archiș, Necula Marius cu familia din Arad, Biriș Eudor cu familia din Arad, Bălan Ioan cu familia din Ineu, Henț Viorel cu familia din Arad. Și pentru ca amintirea acestei zile să fie dusă în fiecare casă, Părintele Paroh a dăruit tuturor câte o iconiță cu Maica Domnului. 

Astăzi, 12 septembrie, Maica Domnului Grabnic Ascultătoare a poposit în Parohia Hășmaș din Arhiepiscopia Aradului pentru a lumina sufletele, a înmuia inimile împietrite, a îndrepta credincioșii pe calea mântuirii, a revărsa bucurie acolo unde este întristare și pentru ca toate rugăciunile spre bine să le împlinească.  

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/3482/maica-domnului-grabnic-ascultatoare-credinciosilor-din-hasmas-astazi-au-primit-o-copie-a-icoanei-facatoare-de-minuni-din-muntele-athos-foto?fbclid=IwAR3viKEn4Segq1ie7v3FOwLxNsx5W4uJmXGuTgMBM3bU6u7vrJKb1wrxRyg