Ziua Pompierilor din România sărbătorită în parohia Chesinț

După o frumoasă vacanță de vară, pe care am petrecut-o împreună cu copiii la Centrul de recreere al Parohiei Chesinț ,dar și în tabăra de vara , de la Poiana Mărului, era și firesc, ca acum când un nou an școlar stă să înceapă, pașii copiilor să se îndrepte dis de dimineață spre Biserica din sat.
Astfel în dimineața zilei de duminică, elevii și studenții parohiei noastre sau spovedit și s-au împărtășit la Sfânta Liturghie. Așa cum spune rugăciunea:”Todeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu”, ne-am rugat alături de cadrele didactice, elevi, părinți și bunici pentru ca Dumnezeu să-i ocrotească și să le dea înțelepciune tuturor elevilor.
După Sfânta Liturghie, toți copiii împreună cu credincioșii parohiei, am sărbătorit alături de Grupele de Pompieri Voluntari ai Comunei Zăbrani, Ziua Pompierilor din România.
Copiii au învățat despre datorie și sacrificiu prin intermediul exercițiilor de stingere a unui incendiu, pe care popmpierii le-au executat, dar și cum să acționeze în momentul în care o astfel de primejdie există în jurul lor. Au avut ocazia să urce în mașinile de pompieri și să vadă tot echipamentul pe care aceștia îl folosesc în cazul unui incendiu.
Acest eveniment a fost organizat de Parohia Chesinț, în parteneriat cu Primăria Zăbrani și Grupa de Pompieri Voluntari ai satului Chesinț.
Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Ardeuan Florin