Întâlnirea după 22 de ani a promoției 1999 a Școlii de Cântăreți Bisericești din Arad

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, cu sprijinul părintelui diriginte, Gavra Pompiliu și sub bagheta părintelui diacon, Morariu Laviniu, am reușit să organizăm mult așteptata întâlnire după 22 de ani, de la absolvirea Școlii de Cântăreți Bisericești din Arad, promoția 1999.

Festivitatea a început cu slujba de Te Deum de la Biserica cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’’ (Catedrala Veche) din Arad.  Slujba a fost  oficiată de cei doi colegi ai noștri: pr. Ardelean Gheorghe și pr. Dospin Cristian, iar răspunsurile la strană au fost date de ceilalți colegi, care au încântat prin vocile lor. În slujba Panahidei au fost pomeniți preoții și profesorii trecuți la cele veșnice. Spre bucuria tuturor, din tronul Arhieresc, ne-a vegheat părintește Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a subliniat importanța Școlii de Cântăreți Bisericești, numind-o ,,Școală tradițională și istorică’’. În cuvântul său, Înaltpreasfințitul  a felicitat  promoția 1999 pentru inițiativa de a se revedea și a evidențiat  faptul că ,,Aradul a strălucit prin cântare bisericească’’, iar ,,Centrul Eparhial s-a străduit mereu să păstreze și să cultive cântarea locală și cântarea psaltică omofonă’’.

 Chiar în fosta sala de clasă din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, în cadrul orei de Dirigenție, părintele diriginte a strigat catalogul și au răspuns ,,Prezent’’după cum urmează: Ardelean Gheorghe, Botaș Florin, Hidiș Gheorghe, Ilea Ovidiu, Lăscuț Călin, Luca Mihai, Mircu Marius, Mocanu Daniel, Nicoară Alin, Popescu Flavius, Păcurar Cristian, Pup Claudiu, Trif Măruț, Todea Marcel. Fiecare a luat cuvântul vorbind despre realizările personale și profesionale. Atmosfera a fost una destinsă, depănându-se amintiri din anii liceului.  De la prezidiu, părinții profesori: Emil Roman (Directorul Seminarului Teologic Ortodox și al Școlii de Cântăreți Bisericești din acea perioadă), Pompiliu Gavra (Diriginte),  arhidiacon Iov Orădan, Zaharia Iova,  pr. diacon Laviniu Morariu și doamna profesoară Florica Gherman ne-au adresat cuvinte încărcate de bucuria revederii.

Întâlnirea s-a încheiat cu o frumoasă agapă frățească, unde s-au cântat cântece religioase și patriotice. În calitate de șef al clasei, în speranța revederii și în următorii cinci ani, vă mulțumesc din suflet, pentru participare și dedicare.

Ing. Luca Mihai Adorian