Prăznuirea Sfântului Ierarh Iosif de la Partoș – Zi de sărbătoare în capitala Banatului

În fiecare an, la 15 Septembrie, în Biserica Ortodoxă Română se face pomenirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Timișoarei și ocrotitorul Banatului. Cu acest prilej, cetatea Timișoarei și Catedrala Mitropolitană au îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-și, prin rugăciune și cântări liturgice, ocrotitorul său spiritual.

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, mii de credincioși au venit la cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din orașul de pe Bega, pentru a participa la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul eparhiei ortodoxe române din Ungaria, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul eparhiei ortodoxe române din Ungaria.

Sfintele moaşte vor rămâne spre închinare şi cinstire până Joi, 16 septembrie, când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ele vor fi reaşezate în locul obişnuit de închinare, din dreapta naosului lăcașului de cult.

Sursa:https://mitropolia-banatului.ro/praznuirea-sfantului-ierarh-iosif-de-la-partos-zi-de-sarbatoare-in-capitala-banatului/

https://basilica.ro/de-sarbatoarea-sf-iosif-orfan-de-tata-mitropolitul-ioan-indeamna-la-sprijinirea-mamelor-singure/