Slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire Preot Prof. Dr. Ilarion V. Felea-ctitorul Bisericii Parohiale Șega

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Parohia Arad-Șega I a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstind prin rugăciune pe vrednicii înaintași, preoți slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

Înainte de finalul Sfintei Liturghii, soborul preoților slujitori, Pr. Silviu Raul Pele, Pr. Dan Nicolau, Pr. Silviu Faur,  în frunte cu Preacucernicul Părinte Aurel Bonchiș- Paroh al Parohiei Arad-Șega I, au săvârșit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Preot Prof. Dr. Ilarion V. Felea-ctitorul Bisericii Parohiale Șega, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit zilele acestea 60 de ani. La desfășurarea rânduielilor liturgice cu acest prilej au participat  un număr însemnat de credincioși ai acestei parohii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.  În cadrul cuvântului de învățătură a fost evocată  personalitatea  marcantă a Părintelui Prof. Dr. Ilarion V. Felea care a înființat și a pus bazele acestei comunități parohiale prin zidirea locașului de cult parohial dar în special pentru activitatea liturgică, pastoral-misionară și filantropică de excepție, consfințită în nou înființata Parohie Șega, căruia i s-a dedicat întru totul, lăsând peste timp o amprentă vie a lucrării sale pastoral-misionare dar și administrativ-gospodărești.

Totodată, în contextul „Anului omagial al pastorației românilor de pretutindeni și comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” au fost pomeniți și înaintașii preoți, Pr. Demian Tudor, Pr. Emilian Bența, Pr. Axente Cadea și Pr. Ioan Hornea, trecuți la Domnul, fiind săvârșite slujba de parastas la locul de odihnă din cimitirele arădene, de preoții slujitori ai parohiei.

Toate acestea au fost săvârșite în semn de prețuire, de recunoștință și dragoste pentru moștenirea bogată, zestrea bisericească, culturală și filantropică, implicarea deosebită în dezvoltarea comunității parohiale de-a lungul timpului.

 Veșnica lor pomenire din neam în neam.

Pr. Silviu Faur