Cerc pastoral misionar în Parohia Cărand

În după masa zilei de 17 octombrie 2021, în biserica parohială din Cărand a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Buteni, condus de părintele Florin Marian Oarcea.

Cu această ocazie, în prezența unui număr însemnat de credincioși, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Din sobor au făcut parte pr. Oarcea Florin Marian de la parohia Almaș, pr. Tripa Teodor de la parohia Păiușeni, pr. Coșeri Bogdan de la parohia Cuied, pr. Avram Florin Ioan de la parohia Prunișor, pr. Rus Cătălin de la parohia Sebiș II, pr. Anghel Cătălin de la parohia Joia Mare, pr. David Flavius de la parohia Seliște și pr. Gașpar Florin Ioan de la parohia Cărand.
Părintele Rus Cătălin de la parohia Sebiș II a ținut un frumos cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat semnificația „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română”. Temele centrale ale cuvântului de învățătură au fost: pomenirea celor adormiți în Domnul- act de credință ortodoxă și mântuire a iubirii față de semeni și cimitirele- expresie de respect și pioasă aducere aminte față de înaintași.
La finalul slujbei, părintele paroh Gașpar Florin Ioan, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru împreuna-slujire și în ton de iubire frățească, l-au sărbătorit pe părintele Tripa Teodor ce împlinește astăzi o frumoasă vârstă.
Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar