Cercul Pastoral-Misionar în Măgulicea

În 10 octombrie 2021, Duminica a XX-a după Rusalii, Învierea fiului văduvei din Nain, Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu s-a întrunit în Parohia Ortodoxă Măgulicea, imediat după terminarea Sfintei Liturghii.
Pentru deschiderea acestei întâlniri preoțești, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Din acest sobor au făcut parte: PC Pr. Paroh Nicoară Bujor de la Parohia Măgulicea, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi și Preacuviosul Ierodiacon Nichifor de la Mănăstirea Crișan.
Răspunsurile de strană au fost oferite de cântăreții parohiei și de anumiți invitați la acest cerc.
După săvârșirea acestei Sfinte Taine, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești a prezentat un elaborat și impresionat referat cu titlurile „Forme de manifestare a grijii credincioșilor pentru cei adormiți în Domnul și pentru mormintele în care se odihnesc aceștia: amenajare, îngrijirea și organizarea” și „Mormintele, inscripții, mărturii reprezentative din cimitirele românești”.
La final PC Pr. Paroh Nicoară Bujor a mulțumit tuturor pentru prezență și reuniunea s-a încheiat prin miruirea celor prezenți.

Pr. Andrei Zadic