UAV a deschis anul universitar 2021-2022

Una din cele mai frumoase clădiri ale Universități „Aurel Vlaicu” din Arad, o clădire emblematică pentru municipiul Arad, Palatul Băncilor, a găzduit, luni, 4 octombrie, o dublă festivitate a universității arădene de stat.

În prezența înaltelor fețe bisericești, ale autorităților județene și locale, ale partenerilor UAV, ale decanilor celor 9 facultăți a fost declarat deschis noul an universitar și a fost dezvelită placa omagială Radu Homescu, primul rector al UAV, clădirea primind numele distinsului profesor.

Care a fost mesajul celor prezenți?

IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului: „Învățământul superior este un câștig pentru comunitatea locală. Ne bucurăm să avem două universități în Arad care să ofere valoare acestui oraș. În acest moment important din viața Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad vreau să urez succes în noul an universitar întregii comunități academice și studenților care își vor începe cariera de azi înainte ”

Prefectul Aradului, Toth Csaba: „Suntem într-o clădire care reprezintă un brand al Aradului, la fel ca și universitatea care astăzi își deschide anul universitar. Urez mult succes studenților și cadrelor didactice la acest început de an universitar. Mediul academic reprezintă o trezorerie a cunoștințelor de care trebuie să se bucure întreaga comunitate”

Vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar: „Este un an mai deosebit pentru fiecare dintre noi. Sper din tot sufletul să revenim la normalitate, să ne bucurăm din nou de prezența prietenilor noștri, a colegilor și să putem desfășura cât mai multe activități împreună”.

Primarul Aradului, Călin Bibarț: „Suntem într-o clădire care nu doar este valoroasă, ci și a deținut foarte multe valori. De aici au plecat spre comunitatea locală. Sunt sigur că mediul universitar poate oferi la fel de multe valori comunității care să ne îmbogățească spiritual și intelectual. Urez succes tuturor în noul an universitar”.

Inspector școlar general Marius Gondor: „Urez studenților un an nou plin de realizări cu o activitate desfășurată cât mai mult timp în condiții de normalitate. Sper ca în virtutea parteneriatul pe care îl avem cu Universitatea „Aurel Vlaicu” să putem derula împreună cât mai multe activități de ale căror rezultate să beneficieze învățământul arădean ”.

Rectorul UVVG, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci „Parteneriatul pentru educație pe care l-am semnat împreună cu UAV este un parteneriat pentru comunitate, pentru generațiile care vor urma. Urez succes colegilor și studenților în noul an universitar”.

Au mai fost prezenți reprezentantul IPJ Arad, șeful Biroului Siguranță Școlară, insp. Aradan Constantin Marius, reprezentanți ai societății civile, prieteni ai UAV.

Rectorul UAV, Ramona Lile a citit mesajul de mulțumire din partea prof. Radu Homescu și a punctat rolul pe care acesta l-a avut în conturarea destinului UAV: „Radu Homescu a fost primul rector al universității noastre și a avut o contribuție esențială la dezvoltarea învățământului universitar de stat în Arad. Începutul de an universitar reprezintă prilejul potrivit pentru a onora pe cei care au fost înaintea noastră, pentru a oferi generațiilor care vin modele demne de urmat. Urez succes întregii comunități academice, studenților în noul an universitar”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Sorina Ambrus

Sursa:https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/uav-a-deschis-anul-universitar-2021-2022-1440387/