Instalare de preot în Parohia Monoroștia, Protopopiatul Lipova

Clopotele bisericii parohiale din satul Monoroștia, comuna Bârzava au răsunat astăzi, duminică 14 noiembrie, în întregul sat, pentru a chema oamenii la un moment de rugăciune și de bucurie, astăzi fiind instalat noul preot al parohiei Monoroștia, cu filia Dumbrăvița.

În biserica parohială s-a săvârșit slujba Vecerniei, de către un sobor de preoți sub conducerea părintelui protopop Mercea Nelu, în prezența multor credincioși, veniți să își întâlnească noul preot paroh.

După otpustul vecerniei a avut loc oficiul de instalare. Părintele protopop a înmânat părintelui Adin Păiușan Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce si cheile bisericii, însoțind fiecare din aceste gesturi simbolice cu un cuvânt adecvat prin care a subliniat legătura dintre aceste trei lucruri amintite si lucrarea de pastorație a unui preot in parohia ce i-a fost încredințată. În finalul cuvântului său, părintele protopop l-a felicitat pe noul păstor al parohiei Monoroștia urându-i succes in pastorație si i-a îndemnat pe credincioșii parohiei să-l primească cu bucurie pe noul lor păstor si să-l sprijine în toate lucrările pe care le va întreprinde pentru bunul mers al parohiei.

Noul paroh a adus mulțumiri lui Dumnezeu, ÎnaltPreasfințitului Părinte Timotei pentru frumoasa misiune încredințată de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia în care a fost instalat, părintelui Protopop, preoților prezenți, cântăreților, precum și familiei sale și nu în ultimul rând credincioșilor prezenți.

Parohia a rămas vacantă în urma trecerii la cele veșnice a părintelui iconom stavrofor Butar Pascu.

Parintele Adin Păiușan este originar din comuna Barzava, judetul Arad; este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Liceal din Arad – promoția 2011 și licențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad în anul 2021.

Pr. Cosmin Iordăchescu

Parohia Nicolae Bălcescu