Instalarea noului preot în Parohia Tălagiu

Comunitatea ortodoxă din comuna Tălagiu a trăit astăzi, 21 noiembrie 2021, un eveniment duhovnicesc deosebit prilejuit de instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Mădălin-Flavius Dărăștean.
În după amiaza zilei de duminică, în biserica parohiei, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihai și Gavriil, a fost oficiată slujba Vecerniei de către un sobor de preoți de la parohiile învecinate, în frunte cu Preacuv. Protos. lect. dr. Nicolae Tang și în prezența Preaonoratului Pr. Beni Ioja, Protopopul Sebișului.
După săvârșirea slujbei Vecerniei părintele protopop a făcut instalarea noului preot paroh, după rânduiala Bisericii noastre, citind Decizia de numire în postul de preot paroh al Parohiei Tălagiu, drepturile și obligațiile noului preot față de Chiriarhul locului, față de autoritățile și legile bisericești și față de credincioșii încredințați spre păstorire. La fel, a înmânat noului paroh Sf. Evanghelie, Sf. Cruce și cheile bisericii. În cuvântul rostit cu acest prilej, preonoratul părinte protopop a subliniat importanța momentului pentru această parohie, trasând coordonatele pe care trebuie să-și desfășoare misiunea pastorală și misionară. Propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu, slujirea credincioșilor, administrarea bunurilor parohiei sunt coordonatele principale ale slujirii unui preot, toate acestea însoțite de dragostea, jertfelnicia și bucuria slujirii lui Hristos, a mai adăugat părintele protopop. Faptul că acest eveniment s-a petrecut într-o astfel de zi, cea a Intrării Maicii Domnului în biserică, dublează semnificația momentului, noul preot se afierosește astăzi parohiei pe care o va sluji și pentru care se va jertfi.

În încheierea cuvântului său, părintele protopop a mulțumit fostului preot paroh Ștefan Groza, prezent și el la acest moment, pentru toată lucrarea duhovnicească și administrativă întreprinsă în această parohie. Preacucernicia sa a fost numit prin transfer preot paroh la Parohia Dieci.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi, colegi ai părintelui Mădălin Dărăștean.
La eveniment au participat un număr mare de credincioși parohieni, intensificând emoțiile momentelor liturgice, precum și autoritățile locale.
Părintele Mădălin-Flavius Dărăștean este absolvent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, participant la diferite olimpiade și șef de promoție la absolvirea facultății, promoția 2021.

Protos. lect. dr. Nicolae M. Tang