COLINDUL SFÂNT ȘI BUN ADUS DE COPIII ȘI TINERII DE LA PAROHIA ARAD – PASAJ

Prin colind se vestește Nașterea în această lume a Domnului nostru Iisus Hristos. Obiceiul de a colinda se pierde în negura vremilor. Colindătorii reprezintă îngerii care au vestit Nașterea Domnului.
În seara zilei de duminică, 19 decembrie, după Slujba Vecerniei, în cinstea Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, începând cu ora 19.00 a avut loc o întâlnire a Cerului cu pământul. Glasurile îngerești ale colindelor cântate de copii și tineri din Parohia Arad – Pasaj, sub îndrumarea doamnei profesor Alina Grapini s-au împletit, parcă, cu glasurile îngerilor care vesteau Nașterea Mântuitorului, în Betleemul Iudeii. Micuța bisericuță s-a dovedit a fi neîncăpătoare și de astă dată, asemenea Peșterii Betleemului, care L-a primit pe Cel Neîncăput, Hristos Domnul, Născut din Preacurata Fecioară Maria. Alături de minunații colindători au venit în mijlocul nostru Grupul vocal „Trifon Lugojan”, instruit de inimosul, Marinel Roz, care ne-a adus pacea și liniștea sufletească, prin colindele interpretate cu atâta măiestrie. La finalul concertului, colindul „ O, ce veste minunată” a răsunat din piepturile tuturor celor prezenți, copii, tineri și adulți, glasurile ridicându-se înspre Ceruri.
În după amiaza zilei de marți, 21 decembrie, aceiași copilași și tineri din Parohia de la „Podgoria” au colindat, prin bunăvoința doamnei Felicia Zilahi, beneficiarilor Centrului de vârstnici „Bunătatea” din Arad, oferindu-le câteva daruri și o felicitare de Crăciun confecționată de mânuțele lor. Următoarea destinație a fost Secția de Pediatrie II, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad, fiind întâmpinați cu multă căldura de doamna doctor Simona Dumitra, împreună cu personalul Secției, unde au interpretat colindele „Moș Crăciun” și „Colindița”, pentru copii internați, la final oferindu-le acestora iconițe și fructe.
Praznicul Nașterii Domnului este o Sărbătoare a bucuriei, a dragostei, în care învățăm să dăruim, bucurându-ne și noi de bucuria semenilor noștri. Dumnezeu să ne dăruiască, și de acum înainte, astfel de momente care ne înalță inimile spre Cer, învățându-ne să trăim cu adevărat Taina Întrupării Fiului lui Dumnezeu.
Pr. Petru Ursulescu