Moment inedit la Catedrala Veche. Elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Arad au mers pentru prima dată cu colindul

Catedrala Veche din Arad a fost astăzi, 22 decembrie, gazda unui eveniment inedit, frumos și înălțător: Elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna – Secția Arad au mers cu colindul.

Iar Vestea Nașterii Domnului, culeasă din colindele cântate de o parte dintre elevii acestei școli, a fot primită cu inimile și brațele deschise de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, preoții împreună-slujitori și credincioșii prezenți astăzi la Sfânta Liturghie Arhierească.

Familiarizați cu prezența Ierarhului arădean, care nu de puține ori a slujit la Capela cu hramul ”Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia” din incinta școlii, colindul de astăzi a fost unul cât se poate de firesc și continuator al comuniunii create în timp între Ierarh și viitorii Agenți de Penitenciare. Ce este inedit, însă, este faptul că, astăzi, pentru prima dată, Elevii Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare au mers cu colindul în Arhiepiscopia Aradului.

La finalul Sfintei Liturghii și după emoționantul moment al colindului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a ținut un cuvânt de binecuvântare și învățătură, mulțumindu-le elevilor colindători și  doamnei comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin pentru bucuria împărtășirii sărbătorii Nașterii Domnului. Și cum părinteasca purtare de grijă a Ierarhului trece dincolo de ușile bisericii și îi însoțește pe elevi în toate drumurile lor, Preasfințitul Părinte Emilian le-a citit acestora rugăciuni de binecuvântare, de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra lor și a școlii, dar și o rugăciune de călătorie. De ce de călătorie? Pentru că mulți dintre acești elevi vor pleca în aceste zile la casele părintești aflate în diverse părți ale țării: Oltenia, Banat, Transilvania sau Maramureș.

„Am apreciat faptul că este prima generație de elevi a acestei școli care a colindat în Arhiepiscopia Aradului. Am mulțumit astăzi lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra lor, rugându-L să îi binecuvânteze în continuare și să le ajute în călătoriile spre casele lor, unde vor merge în aceste zile pentru a sărbători împreună cu familiile Nașterea Domnului”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Cu bucurie în suflet, binecuvântare de drum și urări de sărbători cu pace și liniște, colindătorii în uniformă au primit de la Ierarhul arădean calendare și daruri.

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/4143/moment-inedit-la-catedrala-veche-elevii-scolii-nationale-de-pregatire-a-agentilor-de-penitenciare-arad-au-mers-pentru-prima-data-cu-colindul