CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA SELIȘTEA

În data de 26 decembrie 2021, începând cu ora 17:00, în parohia Seliștea, protopopiatul Ineu, a avut loc concertul de colinde susținut de corala parohiei Apateu, condusă de părintele Constantin Ilica.
Prin implicarea directă a părintelui paroh Flavius David, dar și a credincioșilor parohiei Seliștea, în seara zilei de 26 decembrie, a avut loc tradiționalul concert de colinde, aflat acum la a I-a ediție. Invitatul special al concertului a fost corul parohiei Apateu, condus de PC părinte Constantin Ilica.
Părintele Florin Ioan Gașpar de la parohia Cărand, a prezentat concertul din această seară și a evidențiat faptul că, deși Crăciunul a trecut, lumina necreată a sfintei sărbători rămâne peste cei ce cu credință, cu evlavie și cu iubire, l-au primit pe pruncul Hristos în casele și inimile lor. Colindele pe care le-am cântat și încă le cântăm, sunt dovada vie că, Cel ce se naște în ieslea din Betleem, rămâne pe mai departe în viețile noastre, crește în noi și ne face tot mai mult asemenea cu Sine, astfel încât lucrarea de îndumnezeire a noastră începută la întrupare se continuă ca Biserică de-a lungul istoriei, până în zilele noastre și până la sfârșitul veacului.
Crăciunul poate fi numit și sărbătoarea familiei. Așa a fost și această seară, una a revederii și a reîntregirii familiei. Cel care l-a îndrumat spre Masa Sfântului Altar de la vârsta de șapte ani și care l-a iubit ca pe un fiu, a fost invitat astăzi să-i prezinte pe cei pe care, Dumnezeu i-a pus în viața sa spre păstorire. Este vorba de reîntâlnirea dintre părintele Constantin Ilica și fiul său duhovnicesc, părintele Flavius David.
Părintele Florin Ioan Gașpar a evidențiat la sfârșitul concertului contribuția părintelui Constantin Ilica în dezvoltarea muzicii sacre românești, afirmând că este ultimul mare preot dirijor al generației sale, din Arhiepiscopia Aradului.
Concertul s-a încheiat cu frumoasa colindă „Noel”, cântată de corala parohiei Apateu ca o încununare a unui recital de excepție.

Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar