Pomenirea Episcopului Roman Ciorogariu la 169 de ani de la naștere, în Parohia Pecica 1

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, în Biserica din Parohia Pecica 1, a fost făcută pomenirea Preasfințitului Episcop Roman Ciorogariu, care la data de 06.12.1852 se naște in Localitatea Pecica, Membru de Onoare al Academiei Române, luând parte la Marea Unire de la 1918 și Episcop al Episcopiei Ortodoxe din Oradea între anii 1920-1936.

Un bust al acestei personalități se află în curtea Bisericii “Sfinților Trei Ierarhi” din Pecica, ridicat ca semn de recunoștință acestui Ierarh care aduce multă cinste acestei localități prin mărturisirea de credința pe care o făcut-o în întreaga sa pastorație.

Ziua s-a terminat prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu într-un frumos sobor de preoți aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru toate și pomenind și rugându-ne pentru toți cei cuprinși de boală. Primind totodată multe învățături cuprinse în cuvântul de învățătură al Părintelui Sandu Vlad-Sergiu, prin aducere aminte de timpul pe care fiecare îl avem ca dar de la Dumnezeu, pe care să-l folosim pentru a trai în armonie cu Dumnezeu și cu semenii noștri. 

Pr. Radu Kosztner