Prezență arhierească în seara de Crăciun la biserica ”Nașterea Domnului” Arad

În cea dintâi zi a Praznicului, la vremea Vecerniei pentru Soborul Maicii Domnului și pomenirea Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana Înaltpreasfințitul Părinte Timotei al Aradului a poposit în biserica ce-și sărbătorește hramul la acest praznic împărătesc, participând la slujba de seară și la îndătinatul concert de colinde susținut de corul mixt al parohiei, dirijat de domnul Ovidiu Căpitan, profesor de muzică.

Prezentarea concertului a fost susținută de Preacucernicul Părinte Aurelian Popa, care a reamintit celor prezenți bogata activitate a corului, cu realizări dintre cele mai frumoase, străduindu-se să aducă înaintea celor ce-i ascultă înălțarea sufletească dorită. Colindele interpretate au oferit încă o dată prilejul retrăirii minunii celei mari prin care ”Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei se face” (din troparul Bunei Vestiri), chemând pe fiecare credincios la pregătire sufletească să-L primească pe Domnul Slavei.

Chiriarhul arădean a rostit un bogat cuvânt de învățătură, subliniind bogăția conținutului colindelor, simplitatea și frumusețea lor, nu doar a celor specifice Crăciunului, ci tuturor praznicelor împărătești, acestea din urmă poate mai puțin cunoscute. Ele sunt prelucrări ale textelor liturgice, aduse în trăirea tuturor credincioșilor prin grija înaintașilor, arătându-se rostul transmiterii lor dintr-o generație în alta. Felicitând dirijorul pentru îndrumare, membri corului pentru strădanie și reușita din această seară, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a adresat tuturor credincioșilor arhiereasca binecuvântare și dorirea de a petrece sărbătorile cu mult folos duhovnicesc.

A urmat un moment aparte în viața unei familii, anume cel în care Chiriarhul a oferit cheile casei pentru familia Săftoiu, căreia parohia arădeană s-a îngrijit a-i cumpăra o locuință în Bârzava. Ca semn al mulțumirii pentru prezență, cuvântul de învățătură și binecuvântarea arhierească parohul i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop un buchet de flori.

Pr. paroh Mircea Bupte