Sceneta „Ieslea lui Iisus” la Școala Gimnazială Tauț

Cu câteva zile înainte de Marele și Slăvitul Praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, copiii de la Școala Gimnazială Tauț au pregătit un moment unic cu prilejul acestei sărbători.

Astfel că, au creionat atât de frumos  în fața corpului profesoral, o scenetă care a avut ca scop reamintirea a ceea ce s-a petrecut în urmă cu mai bine de 2000 de ani atunci când avea să vină pe lume Mesia, cel care ne-a mântuit pe noi.
Personaje reprezentative în scenetă au fost: Fecioara Maria, Iosif, Steaua de la răsărit care a călăuzit pe cei trei crai: Baltazar, Melchior și Gașpar, care au adus daruri pruncului Iisus, Îngerul Domnului care i-a avertizat pe magi sa nu se mai întoarcă pe același drum, si păstorii care au venit si ei la pruncul Iisus pentru a se închina.
Momentul de maximă bucurie a fost prilejuit de poposirea lui Moș Crăciun în mijlocul nostru, care a răsplătit munca celor implicați prin multe daruri.
Aceste surprize au fost oferite de către Primăria Comunei Tauț și Consiliul Local Tauț prin domnul primar Lela Florin, Asociația Cetatea Voluntarilor Arad, și de către un grup de vânători sub îndrumarea domnului Alin Tomuța.

Prof. Denis-Alexandru Roșu-Drăgan

Școala Gimnazială Tauț