Atelier de creație în Parohia Prunișor

În Contextul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii”, membrii Grupului Catehetic „Sfântul Stelian” din Prunișor au participat la un atelier de creație, în care și-au descoperit talentul și iscusința de a fi creatori și totodată de a arăta harul și darul pe care Dumnezeu îl dăruiește copiilor Săi.

La începutul atelierului de creație, preotul paroh a prezentat o cateheză intitulată „Experierea rugăciunii în viața creștinului. Provocări și remedii”. Copiii au fost inițiați în a încerca fiecare la casa sa, să își formeze un „colțișor de rugăciune”, unde să fie într-o continuă legătură cu Dumnezeu.

La această acțiune au participat un număr de 35 de copii și tineri, de diferite vârste. Aceștia împreună cu coordonatorii au confecționat felicitări pentru mama, mărțișoare, dar și îngerași. Toate acestea au fost realizate din hârtie care a fost înfrumusețată prin colorarea acesteia cu culori specifice, fiecare copil arătând talentul pe care Dumnezeu îl sădește în fiecare făptură.

Consider, că această activitate a fost benefică pentru participanți, deoarece au învățat lucruri noi, și de asemenea au reușit să înțeleagă cât de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru lume, care se revarsă prin cea mai sensibilă ființă, care este mama.

Pr. Florin Ioan Avram