Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” prezent la Festivalul de Muzică religioasă din Arad

Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a participat la Festivalul de Muzică religioasă din Arad, organizat de Asociația „Europeanul” din Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Filarmonica de Stat și Colegiul de arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

Festivalul a debutat miercuri, 6 aprilie 2022, cu o dezbatere sub genericul „Muzica religioasă în mileniul al III-lea”, la care au participat reprezentanți ai cultelor religioase. Din partea Arhiepiscopiei Aradului și a Facultății de Teologie Ortodoxă a participat Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean cu comunicarea „Muzica eclezială – factor de comuniune între oameni și Dumnezeu”.

În seara zilei de vineri, 8 aprilie 2022, muzica corală a debutat pe scena Palatului cultural, în cadrul festivalului amintit. Seara muzicală s-a deschis cu un recital de orgă, apoi pe scena Templului muzicii culte arădene a urcat Corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, dirijat de Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, care a încântat publicul prezent cu un repertoriu bisericesc. Corul a interpretat: Deschideți mari ale cerului porți – Charles W. Gluck, Cămara Ta, Mântuitorule – Nicu Moldoveanu și Oratoriul de Paști – Gheorghe Mandicevschi.

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad a fost reprezentată de Părintele decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Seara corala s-a încheiat cu prestația Corului academic al Filarmonicii de Stat din Arad, dirijat de maestrul Robert-Daniel Rădoiaș, care a interpretat selecțiuni din Oratoriul bizantin de Paști de Paul Constantinescu.

Festivalul va continua sâmbătă, 9 aprilie 2022, cu corale ale cultelor religioase din Arad.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean