Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, în mijlocul copiilor și tinerilor din Firiteaz

Sâmbătă, 9 Aprilie 2022, în cadrul Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie” al Parohiei Firiteaz, a avut loc activitatea „Zâmbete de primăvară”, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean din Arad. Această activitate se integrează în proiectul „Și tu ai dreptul să zâmbești”, în cadrul căruia Arhiepiscopia Aradului, prin câteva parohii și Inspectoratul Școlar Județean Arad își unesc forțele înspre mai binele și dezvoltarea copiilor și a tinerilor.

Această activitate a avut loc cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, care le-a adresat un cuvânt de binecuvântare și încurajare celor 40 de copii și 10 tineri participanți. Totodată, Înaltpreasfinția sa le-a oferit tuturor câte o Sfântă Scriptură, achiziționată în urma demersului „Cu Biblia-n suflet de copil”, propus de preotul paroh Vlad-Sergiu Sandu la sfârșitul anului trecut. Părintele arhiepiscop a venit însoțit de către părintele Protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului și părintele Protos. dr. Nicolae M. Tang, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad. De asemenea, din partea administrației locale, la eveniment a luat parte domnul Cristian Goronea, viceprimarul Comunei Șagu.

Activitățile au fost organizate și conduse de către doamna Milencovici Svetlana Zagorka, inspector pentru învățământ special și special integrat în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, sprijinită de câteva doamne de suflet: Ardelean Otilia, Moț Ramona, Ciumpe Loredana, Fericean Diana, Pana Ancuța, Militar Adela, Sas Laura și Pavel Adriana.

Toate aceste activități au avut în vedere mai multe obiective: cunoașterea spirituală, obiective de exprimare, strategii cognitive, deprinderi psihomotorii, îndeletniciri artistice, acestea fiind experimentate într-un ambient plăcut, cu multă voie bună și zâmbete.

La sfârșitul activității, după cuvântul de mulțumire al preotului paroh Vlad-Sergiu Sandu adresat atât celor mici, cât și celor mai mari, cu toții au luat parte la o agapă cu produse tradiționale pregătite de credincioasele parohiei Firiteaz.

Evenimentul acesta încununează și completează șirul de activități care se desfășoară constant în cadrul Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie” al parohiei Firiteaz, inaugurat și sfințit de cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfințitul Timotei și Preasfințitul Emilian Crișanul, în urmă cu opt luni.

Rafael Dumitru