Arhiepiscopul Aradului a săvârșit Slujba Parastasului de 40 de zile pentru Părintele Arhidiacon și Inspector de Religie Florin-Adrian Sirca

S-au împlinit 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhidiacon Florin-Adrian Sirca, slujitor al Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” și Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Astfel, în sfânta catedrală a Aradului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Parastasului pentru cel plecat atât de devreme dintre noi.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul a evocat personalitatea Părintelui Arhid. Florin-Adrian Sirca, rolul său marcant în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, prin faptul că a ținut strânsă și vie, ca într-o familie, comunitatea profesorilor de religie din județ și, de asemenea, că în vremurile pe care le trăim a reușit să mențină disciplina pentru care a trudit, la un loc bine meritat, cu multă cinste și dăruire.

„Chiar dacă a plecat dintre noi, nu deznădăjduim, pentru că Învierea Mântuitorului, Cel care a biruit moartea, face ca cei adormiți să fie în strânsă comuniune cu noi, cei de pe pământ, iar misiunea care i-a fost încredințată Părintelui Inspector Florin-Adrian Sirca este continuată în familie, chiar de către soția sa, cea care i-a fost alături în viață, până la plecarea sa din această lume”, a mai spus Părintele Arhiepiscop.

Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a mai arătat ce înseamnă termenul de „sărindar” ca și soroc al Parastasului de 40 de zile. „Patruzecimea” aceasta constituie pomenirea cea mai importantă pentru un creștin, pentru că el se înfățișează în fața Dreptului Judecător, Domnul nostru Cel Înviat din Morți, Iisus Hristos.

Prin participarea la acest soroc, de 40 de zile, Chiriarhul a mângâiat familia îndoliată, arătând că cel plecat dintre noi nu va fi uitat și va fi pomenit mereu, nu doar de către slujitorii și colegii săi, ci, de către întreaga Biserică.

Arhid. Claudiu Condurache

REPERE BIOGRAFICE:

Părintele Arhid. Florin-Adrian SIRCA

Slujitor al Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad

Inspector de Religie, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad

Părintele Florin-Adrian Sirca s-a născut la data de 14 octombrie 1970, în familia Preotului Traian Sirca din Aluniș, Protopopiatul Arad. După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Liceului de filolofie-istorie din Timișoara, apoi ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu. În 2 noiembrie 2002 se căsătorește cu tânăra Veronica Ierima, cu care va avea doi copii, pe Anamaria-Tatiana și Andrei-Ciprian. Este hirotonit diacon la 4 iunie 2006 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. A fost profesor titular la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad (din 1997), apoi inspector școlar pentru disciplina Religie (din anul 2005), iar mai apoi și inspector școlar pentru management educațional (din 2006) în cadrul ISJ Arad, până în prezent. Părintele Florin-Adrian Sirca a încetat din viaţă la vârsta de 51 de ani.