Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului prezent la Festivalul Internațional de Muzică din Italia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad a participat la a 25-a Ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Alta Pusteria” din Italia, desfășurat în perioada 15-19 iunie 2022.

Festivalul a adus la un loc 73 de coruri din toată lumea. Acesta s-a desfășurat în zona Val Pusteria, una dintre cele mai frumoase zone din întregul arc alpin, fiind situată la granița dintre Italia (regiunea Sudtirol) și Austria (regiunea Osttirol), la poalele Dolomiților.

Singurul cor din România a fost Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad, care a reprezentat cu cinste țara și Arhiepiscopia Aradului.

Corul a avut șase concerte în diferite localități din zonă, precum Sesto, Dobbiaco, San Candido, Val Casies. Concertele s-au desfășurat în săli de concerte, biserici sau platouri între munți. Repertoriul a fost compus din piese bisericești, patriotice și de folclor românesc. Printre piesele interpretate menționăm Sfinte Dumnezeule – glas 1; Aliluia – glas 6; Marie (din Născătoare de Dumnezeu) – glas 3; Polieleul: Mărturisiți-vă Domnului – glas 5; Din Ospățul Stăpânului – de Anton Pann; Noi, români din neam de frunte; Bordeiaș, bordei, bordei; Cât îi Țara Crișului. De menționat este faptul că la festivitatea de încheiere, din cele 73 de coruri, organizatorii și-au exprimat dorința să mai asculte încă o dată 4 coruri, printre care și corul nostru din Arad, care a fost aplaudat și felicitat de sute de oameni prezenți, precum și de membrii celorlalte 72 de coruri.

Cuvintele sunt de prisos, de aceea lăsăm imaginile să spună mai multe.

Pr. insp. Gabriel Streulea

dirijorul Corului psaltic ,,Sfântul Ioan Damaschin”