,,Atelierul micilor pictori” în Parohia Căprioara

Continuând singtagma „fiecare an cladește”, am reușit cu ajutorul bunului Dumnezeu , ca în acest an sa coagulăm vreo 15-18 copii ( ceea ce pentru noi e un adevarat record, având în vedere numărul mic de copii din parohie), spre a-i antrena într-o activitate ce implică atât pastoratia copiilor , cat si activitati recreative pentru copiii din cele doua sate: Căprioara si Valea Mare!

Alaturi de familia Chelaru (familie ,,înfiata” la Caprioara de la Timișoara) , cei  care au descoperit micilor artiști tainele acestei ocupații nobile, copiii din parohia Căprioara și  filia Valea Mare au călcat pragul micului nostru atelier de icoane pe sticla.

Copiii de toate vârstele s-au reunit în capela Sf. Ioan din localiatea Valea Mare pentru a descoperi secretul icoanelor pe sticla. Inițial  acestia au mers la Sfânta Biserică „Nasterea Maicii Domnului’’ din localitate, pentru a se închina Sfintei Treimi și a-I cere ajutor pentru activitatea ce urmează a o desfașura, iar apoi au pornit înspre „ATELIERUL MICILOR PICTORI!’’ .

Doamna Cătălina Chelaru alături de ajutoarele de nădejde, părinții micilor pictori, le-au fost alaturi la fiecare pas , îndrumându-i si aratându-le cum se fac.

Acestea vor fi expuse în termen de două săptămâni la ambele biserici: Biserica din Valea Mare „Adormirea Maicii Domnului’’ și Biserica din Căprioara „Cuvioasa Parascheva”!La sfârsitul activității, toți copiii au primit diplome de participare ,bucurându-se foarte mult! Va asteaptam pe toți cu bratele deschise pentru a admira icoanele facute de manuțele micilor pictori.

„Din gura pruncilor și a celor ce sug ai savârșit laudă…!”(Ps. 8,2)

Pr. Laurențiu Suba