Au început cursurile de formare profesională pentru tineri în Parohia Bujac

Cursul de calificare accesat în cardul proiectul „Operator introducere, validare și prelucrare date”, se va desfășura la Centrul parohial Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei noastre din str. Independenței nr. 5A, dotat cu echipament necesar și având o sală de conferință cu o capacitate de peste 50 locuri.

Proiectul european a fost dezvoltat și finanțat prin axa POCU/909/2/4/14958 în parteneriat cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură.

La acest curs s-au înscris elevi și tineri care au absolvit o unitate de învățământ din parohia Bujac, de la Liceul cu Program Sportiv Arad și de la Seminarul Teologic Ortodox Arad.

Meseria de operator validare și introducere date oferă o mare varietate de oportunități unei persoane care dorește să ocupe un astfel un loc de muncă, atât în România, cât și în străinătate, pentru organizații publice sau private din domenii de activitate precum: turism, agricultură, administrație, transporturi, construcții, servicii, sănătate și multe altele. În prezent, cele mai multe dintre organizațiile publice și private care lucrează cu date, au nevoie de personal specializat care să gestioneze toate aceste informații, să verifice conformitatea acestora, validarea și salvarea lor în format electronic, pentru a putea fi stocate sau accesate mai simplu.

Pr. Proteasa Mircea