Preotul pensionar Pavel Savu-Mihai, fost preot paroh în Șiria, a fost înmormântat

Sâmbătă, 31 iulie 2022, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Șiria, Protopopiatul Lipova, a fost săvârșită slujba înmormântării  Părintelui pensionar Pavel Savu-Mihai, fost preot paroh în această parohie, de către un numeros sobor de preoți arădeni, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei.

Din sobor a făcut parte și Părintele Nelu Mercea, Protopopul Lipovei. La slujbă au participat, alături de familie și credincioșii parohiei, autoritățile locale, în frunte cu domnul primar Valentin Bot.

Părintele Iustin Popovici a vorbit în cuvântul său despre vocația sacerdotală și responsabilitatea misiunii preoțești care trebuie îndeplinită cu ,,acea dragoste care nu se liniștește, nu simte odihnă și împăcare până ce nu a făcut totul, până ce nu a încercat toate mijloacele, până ce nu a plătit toate jertfele pentru câștigarea sufletelor”. De asemenea, părintele a pus în lumină cuvintele Sfântului Apostol Petru (I Petr. 5), care vorbește despre datoriile preoților și ale credincioșilor pentru a dobândi cununa cea neveștejită a măririi, dar și despre Odorul (Sfântul Trup) pe care-l primește preotul la hirotonie și pe care trebuie să-l păstreze până la a doua venire a lui Hristos, Care are să-l ceară de la el. În finalul cuvântului său, Părintele Iustin a transmis mesaj de binecuvântare și compasiune din partea Chiriarhului arădean, fiu al acestor locuri după bunicii săi.

Cuvânt de mângâiere pentru familie și despre activitatea părintelui prohodit astăzi a rostit și părintele paroh Iulian Botezatu.

Părintele Savu-Mihai Pavel a încetat din viaţă în dimineața zilei de 27 iulie 2022, la vârsta de 67 de ani.

Date biografice:

Părintele Pavel Savu s-a născut la data de 26 aprilie 1955, în localitatea Șiria, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș, apoi ale Institutului Teologic din Sibiu.

Este hirotonit preot la 29 noiembrie 1981, de către PS Visarion Aștileanu, pe seama Parohiei Berechiu, Protopopiatul Ineu.

La 1 octombrie 1987 este transferat preot în Parohia Șiria unde rămâne până în anul 2020, când se pensionează.

Pentru bogata activitate desfășurată în parohiile încredințate, părintele a fost hirotesit iconom (1998), de către IPS Părinte Timotei Seviciu.

 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului