Slujire Arhierească la Schitul de la Moneasa

În Duminica a 4-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în mijlocul credincioșilor la Schitul monahal ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din staţiunea Moneasa, Protopopiatul Sebiş.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de Pr. Beni Ioja, Protopopul Sebișului, domnul primar, viețuitorii schitului și pelerinii veniți la sfânta slujbă.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară. Din sobor au făcut parte: Pr. Beni Ioja, Protopopul Sebișului, Protos. David Ionescu, Pr. Ioan-Sorin Ros Roman, paroh în Buhani și pr. pensionar Traian Pui.

Cuvântul de învăţătură rostit de către Chiriarhul arădean a fost pus sub titlul ,,Puterea Cuvântului” (cf. citirilor scripturistice ale duminicii: Rom. 6; Matei 8), privind adică prezența Sa, lucrarea Acestuia, începând cu creația și continuând spre desăvârșirea lumii și dobândirea veșniciei, insistând asupra contribuției la comuniunea între oameni și a acestora cu Dumnezeu, Mântuitorul Însuși este Cuvântul Întrupat. În context cu hramul așezământului Sfinții Apostoli Petru și Pavel se adaugă însemnătatea propovăduirii lor pentru răspândirea creștinismului și prezența Cuvântului lui Dumnezeu în Biserică.

Diac. Emanuel-Ioan Proniuc