Ziua Imnului Naţional sărbătorită la Arad

Ziua Imnului Național al României a fost sărbătorită vineri, 29 iulie 2022, la Arad, printr-o ceremonie desfășurată pe platoul din fața Palatului Administrativ, în prezenţa autorităţilor locale.

Manifestările au debutat la ora 09:00 cu primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă. A urmat un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de preoți, rostind şi o alocuţiune cu privire la această sărbătoare.

Domnul subprefect al Judeţului Arad, Marius Sulincean a dat citire mesajului domnului prim-ministru al României, Nicolae-Ionel Ciucă.

Un reprezentant al Muzeului Județean Arad a susținut o alocuţiune privind simbolistica versurilor Imnului Naţional.

La eveniment au mai participat cadre militare din Garnizoana și Batalionul Arad și reprezentanți ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului de către întreaga asistență.

***

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Protos. Iustin Popovici