Preotul pensionar Gheorghe Dehelean a trecut la viața cea veșnică

Părintele Gheorghe Dehelean, fost preot în Parohia Lipova Băi, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă în seara zilei de 28 august 2022, la vârsta de 74 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Gheorghe Dehelean s-a născut la data de 2 ianuarie 1948, în localitatea Ususău, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș.

În anul 1969 se căsătorește cu tânăra Olimpia Mărculescu. În același an este hirotonit preot pe seama Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova. În anul 1976 se transferă în Parohia Dorgoș, același protopopiat, unde rămâne până la 21 august 1985 când se transferă în Parohia Costișa, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, unde zidește o biserică nouă din cărămidă. La 1 decembrie 1993 se întoarce în Arad, în Parohia Sânmartin, unde construiește biserica parohială. În anul 1997 se transferă în Lipova Băi unde construiește biserica cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Aici slujește până în anul 2015 când se pensionează și se retrage în satul natal Ususău.

Părintele Gheorghe Dehelean a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire: 

Trupul neînsuflețit al Părintelui Gheorghe Dehelean va fi depus în Capela Kuki de pe strada Cocorilor, din Arad.

Luni și Marți (29-30 august), ora 18, se va săvârși slujba priveghiului.

Miercuri, 31 august, trupul neînsuflețit al părintelui va fi depus în biserica parohială din Ususău, Protopopiatul Lipova, unde, începând cu ora 10 se va săvârși Sfânta Liturghie iar de la ora 12, Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului