Binecuvântare de lucrări în Parohia Chișlaca

În Duminica a 11-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a slujit în Parohia Chișlaca din Protopopiatul Ineu.

Înaltpreasfinția Sa a mai slujit în Parohia Chișlaca în urmă cu zece ani când a târnosit biserica. De atunci biserica a beneficiat de multe renovări, întrucât în urmă cu nouă ani a trecut printr-un incendiu.

Întâmpinarea chiriarhului arădean s-a făcut cu mare bucurie de către credincioșii și copiii acestei comunități. După sfințirea de lucrări s-a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. Din soborul slujitor au făcut parte, alături de alți slujitori, Pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului și Arhid. Emanuel-Ioan Proniuc, secretar eparhial.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre ,,Milă și iertare” de greșelile  noastre (cf. I Corinteni, 9 și Matei 18),  pe care le cerem în ectenia consacrată trebuințelor sufletești și trupești ale credincioșilor, spre îmbunătățirea vieții și câștigarea împărăției lui Dumnezeu. Pentru dobândirea acestora e necesar din partea fiecăruia iertarea celor care au greșit. Într-altfel comuniunea lor este atinsă. Întregul comportament al credincioșilor trebuie să se conformeze dorinței Mântuitorului de a fi desăvârșiți, precum Tatăl ceresc.  Rugăciunea către El și pe care Mântuitorul ne-a lăsat-o înscrie cererea de a ne ierta greșalele în măsura în care înșine iertăm pe ale celor care ne-au greșit.  În virtutea iubirii iertarea reciprocă între oameni promovează însăși progresul societății; desigur nu trebuie încurajat duhul contrar, stăruind în biruirea oricărei ispite din partea acestuia. La început de an școlar, cultivând legătura Bisericii cu Școala, factorii responsabili sunt îndrumați să întrețină adevărata competivitate în rândul tineretului, colegialitatea și prietenia observată în cursul vremii, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghie preotul paroh Petru Ardelean a fost hirotesit întru iconom.

Toți credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie au continuat bucuria la căminul cultural unde a avut loc o agapă creștină. La sfârșitul acestei slujiri arhierești, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a făcut sfințire de lucrări la Casa parohială. Binecuvântarea arhierească din ajunul hramului mic ,,Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului” a înălțat sufletele credincioșilor din parohie.

Arhid. Emanuel-Ioan Proniuc