Românii care ajută femei în criză de sarcină se întâlnesc cu liderii celei mai vaste rețele internaționale în domeniu

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei organizează la București, în 12-13 septembrie, Conferința Națională a Centrelor de Sprijin pentru Femeile Însărcinate. Românii care oferă sprijin în criza de sarcină și cei interesați de această activitate se vor putea întâlni în persoană cu trei lideri ai organizației Heartbeat, cea mai mare rețea internațională de centre de sprijin în criza de sarcină.

Evenimentul va reuni în format fizic psihologi, asistenți sociali, medici, preoți, coordonatori de centre și voluntari.

„Participarea la această conferință îți va oferi posibilitatea să te dezvolți, să cunoști oameni care lucrează în sprijinirea femeilor în criză de sarcină și să întâlnești trei invitați speciali din cadrul organizației Heartbeat International din SUA: Jor-El Godsey, Director Executiv, Andrea Trudden, Vicepreședinte Comunicare și Marketing și Ellen Foel, Coordonator Relații Internaționale”, transmit organizatorii.

Printre vorbitorii din țară se numără Alexandra Nadane, președinta asociației organizatoare. Adelina Fronea, fondatoarea organizației Life Call, Andreea Olteanu, doctor în psihologie, dr. Eliza-Maria Cloțea, medic rezident obstetrică-ginecologie.

Se va discuta despre criza de sarcină ca și criză existențială, dar și despre modalități concrete de sprijinire a femeilor în criză de sarcină care fie se află în relații toxice, fie sunt victime ale traficului de persoane, fie au un istoric de traumă psihologică.

De asemenea, participanții vor primi sfaturi despre construirea identității vizuale a organizației lor și despre modalități de strângere de fonduri.

Participarea la conferință este gratuită. Masa și cazarea se asigură pe cont propriu de fiecare participant.

Înscrierea se face online, până luni, 5 septembrie, la ora 23:59, în limita locurilor disponibile, accesând acest link.

Programul conferinței este disponibil aici.

Conferința Națională a Centrelor de Sprijin pentru Femeile Însărcinate a ajuns în toamna aceasta la a șasea ediție.


Heartbeat International este cea mai extinsă rețea internațională de centre de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. A fost fondată în 1971 de Margaret (Peggy) Hartshorn, profesor la Universitatea Franklin din Ohio, SUA. După ce inițial a găzduit în casa ei o femeie în criză de sarcină, a decis să dezvolte instituțional sprijinul pentru femeile aflate în această situație.

În prezent, Heartbeat International are 3.000 de centre afiliate pe 6 continente, dintre care 1800 în SUA și peste 1200 în întreaga lume.

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei a deschis la București două centre care oferă servicii de consiliere și sprijin pentru familii numeroase, mame singure și femei în criză de sarcină: Centrul Sf. Alexandra Împărăteasa și Centrul Sf. Împărăteasă Elena. Primul oferă sprijin pe termen lung, iar celălalt este specializat în intervenții rapide pe termen scurt. Președintele și Directorul Executiv al asociației este Alexandra Nadane.

Vezi și:

Sursa foto: Freepik.com

Românii care ajută femei în criză de sarcină se întâlnesc cu liderii celei mai vaste rețele internaționale în domeniu