Arhiepiscopul Aradului a sfințit lucrările de pictură a bisericii din Slatina de Mureș, Parohia Baia

Duminică, 25 septembrie 2022, credincioșii filiei Slatina de Mureș, Parohia Baia, Protopopiatul Lipova, au avut bucuria de a-l  avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru a binecuvânta lucrările de pictură bisericească ce s-au făcut în perioada anilor 2021-2022 la biserica din sat.

Din soborul slujitorilor au făcut parte Preaonoratul Părinte Nelu Mercea, protopopul Lipovei, Pr. Raul Moț -Parohia Lipova, fost preot paroh în această parohie, Pr. Adrian Ichim-Parohia Sâmpaul, Pr. Lucian David-Parohia Hunedoara VII, Pr paroh Ioan Mihai Bachiș și Arhid. Emanuel-Ioan Proniuc, secretar eparhial.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre faptul că ,,Misiunea Bisericii” (cf. 2 Cor. 9; Luca 5) este de a aduce pe creștini în cadrul ei din marea vieții învolburată de încercări la viața duhovnicească a liniștii sufletești spre dobândirea împărăției cerești. Aceasta printr-o lucrare devenită minunată prin ajutorul harului dumnezeiesc, totul prin dobândirea luminii învățăturii și trăirii creștine care alungă întunericul frământărilor de tot felul, în care scop, datoria revine slujitorilor bisericești consacrați misiunii mântuitoare. Pescarii trebuie să aibă conștiința neputinței firești recunoscând puterea divină care duce lucrarea sfântă până la capăt. Sf. Ap. Pavel în pericopa zilei arată că strădania spre bine, depusă cu râvnă sinceră, rodește bogat, așa cum ilustrează pericopa evanghelică, harul ceresc sporește pe măsura strădaniei omenești. Din corabia, simbol al Bisericii, slujitorii ei aruncă mreaja salvatoare din adâncul mării vieții cu frământările ei.

La momentul rânduit, Pr. paroh Ioan Mihai Bachiș a fost hirotesit întru iconom de către IPS Părinte Timotei, pentru buna activitate pe care o desfășoară în parohia sa.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc lansarea volumului File de istorie și viață bisericească din Slatina de Mureș – autori Pr. Raul Moț și Învățătoarea Mărioara Morariu.

Preotul paroh a mulțumit IPS Părinte Timotei pentru acest popas duhovnicesc în mijlocul păstoriților săi și tuturor celor ce au participat la această sărbătoare a comunității din Slatina de Mureș.

Protos. Iustin Popovici