Credincioși din Valea Mureșului, pelerini în Episcopia Severinului și Strehaiei

Dragostea,dorința de a-L căuta și a se apropia mai mult Dumnezeu  au lucrat la organizarea și desfășurarea unui pelerinaj într-una din frumoasele zone ale patriei noastre.

Credincioșii parohiei Nicolae Bălcescu și nu numai, împreună cu familia părintelui paroh Cosmin Iordăchescu, au pornit în data de 24 septembrie, în pelerinaj, spre frumoasa zona a Orșovei. Prima oprire s-a făcut în zona golfului Mraconia, aici s-au putut închina în frumoasa biserică a mănăstirii Mraconia, de pe malul Dunării, urmând ca mai apoi să admire și basorelieful de pe malul stâncos al Dunării, reprezentând chipul regelui dac Decebal.

Următoarea  oprire a condus grupul pe coama ,,Dealului Moșului” , care domină orașul Orșova, la binecunoscuta mănăstire Sfânta Ana, un loc cu o puternică încărcătură duhovnicească, rugându-se și în același timp admirând frumoasa panoramă ce se deschide în partea Sfântului Altar al bisericuței mănăstirești.

Înainte de ultima oprire s-a vizitat Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I- Gura Văii, muzeu cu exponate istorie-arheologie, expoziții de etnografie și artă populară, științe ale naturii etc., urmând ca mai apoi, Mănăstirea Vodița să fie un ultim popas în acest frumos pelerinaj.

Ziua s-a încheiat mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă, fiecare pelerin plecând acasă cu merindele duhovnicești dobândite, împărtășindu-le și celor rămași acasă bucuriile trăite în această frumoasă zi de sâmbătă, 24 septembrie 2022.

Pr. Paroh Cosmin Iordăchescu

Parohia Nicolae Bălcescu