CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA SÂNTANA II

Duminică, 25 septembrie 2022, Parohia Sântana II, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.

Întrunirea a început în biserica parohială, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. La sfârșitul slujbei, preotul paroh Adrian Crainic a mulțumit preoților împreună-slujitori, cât și credin­cioșilor prezenți, iar preotul Nicolae Breda de la Parohia Cintei a rostit un cuvânt de învățătură despre foloasele Sfântului Maslu, despre cinstirea Sfintei Cruci, dar și despre importanța rugăciunii în viața credincioșilor. Apoi preoţii prezenţi s-au retras la Centrul Misionar-Cultural ,,Sfântul Nicolae”, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Adrian Crainic. În referatul prezentat, „Sfântul Simeon Noul Teolog – Un mileniu de la trecerea la Domnul (1022-2022)”, părintele Adrian Crainic a vorbit despre personalitatea teologică a sfăntului și despre opera sa, care îl face să ocupe un loc lângă ceilalți doi teologi ai ortodoxiei noastre: Sf. Ioan Evanghelistul și Sf. Grigorie de Nazianz

La finalul discuţiilor, preotul paroh Adrian Crainic a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Liviu Pamfiloiu