A apărut Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2023 în format foaie de perete, în Arhiepiscopia Aradului

Credincioşii arădeni vor putea achiziţiona în curând Calendarul creştin-ortodox pentru anul 2023. Apărut la Tipografia Partoș din Timișoara calendarul tip foaie de perete va fi distribuit în această săptămână în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Aradului, precum și la magazinele Diecezana din Arad.

În scurt timp o să apară la pangare și calendarele de birou precum și cele tip agendă. Toate cele trei calendare sunt realizate în condiţii grafice deosebite şi cuprind: calendaristica pentru anul 2023 şi rânduieli bisericeşti aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, durata exactă a posturilor şi indicarea celorlalte zile de post, zilele în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie (aliturgice) sau zilele în care nu se fac nunţi în anii 2023 şi 2024, alte zile şi date mai importante, sărbători bisericeşti naţionale, zile şi sărbători legale în care nu se lucrează.

Între altele, calendarul este indispensabil oricărui credincios care ţine rânduiala bisericească, făcându-l atent la sărbătorile de peste an, atât cele cu dată fixă, cât şi cele cu dată variabilă, aşa cum este Paştele, sărbătorit în 2023 la data de 16 aprilie.

Pentru a se evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea şi aprobarea Arhiepiscopiei Aradului preoţii vor face apel la credincioşii arădeni să evite achiziţionarea calendarelor din alte locuri decât parohiile de care aparţin sau magazinele bisericeşti autorizate.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului