Cerc pastoral – misionar în parohia Nădab

În Duminica a 24-a după Rusalii, a Învierii fiicei lui Iair, parohia Nădab din protopopiatul Arad, a fost gazda ultimei întruniri din acest an a  preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel, de la parohia Chişineu-Criş I.

Întrunirea a debutat la orele 1700, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de către preoţii slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși . Au fost prezenţi: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Cantemir Lipovanu-preot pensionar, Pr. Viorel Boţoc-parohia Socodor, Pr. Gabriel Gosta- parohia Şimand, Pr. Aurel Mager-parohia Nădab, Pr. Florin Borca-parohia Sepreus,  Pr. Dan-Viorel Albiş-parohia Chişineu-Criş II, Pr. Ovidiu Ardelean-parohia Șiclău, Pr. Adinel Popovici-parohia Grăniceri, Pr. Cătălin Tulcan-parohia Socodor, Pr. Mihai Oprea –parohia Țipari, Pr. Adrian Hanţiu-parohia Vânători şi Diac. Florin Pavel-parohia Chişineu-Criş I.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Florin Borca, de la parohia Șepreuș, care a evidențiat prin cuvinte frumoase câteva înţelesuri pe care le desprindem din această frumoasă duminică . Părintele a subliniat rolul premergător și de pregătire a învierilor săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos pentru propria Sa Înviere din morți, care este pârga sau arvuna învierii tuturor oamenilor. Totodată, părintele Florin Borca a prezentat învățătura Bisericii cu privire la taina morții și la învierea morților, făcând apel atât la textul Sfintei Scripturi, cât și la scrierile Sfinților Părinți.

Preotul paroh, Aurel Mager a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Practici care denaturează rugăciunea creștin-ortodoxă-incantații, descântece, vrăjitorie, horoscop, etc.’’ şi ,,Preocuparea pentru lectura duhovnicească, audierea de predici și conferințe teologice prin participare directă sau prin mijlocirea media”.                    Pr. Daniel-Mirel Dumitru

Parohia Chişineu-Criş I