Cerc Pastoral Misionar în Parohia Bodrogul Nou

Marți, 6 decembrie 2022, parohia ortodoxă Bodrogul-Nou, a fost gazda unei noi întruniri a preoților din cadrul Cercului Pastoral Vinga 5, coordonați, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului părintelui nosrtu Timotei, arhiepiscop al Aradului, de PC părinte Horia Ștefan.
Cu această ocazie, în biserica parohială, cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae”, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, de către preoții prezenti la întrunire.
Soborul preoților slujitori s-a constituit după cum urmează: Pr. Bogdan-Ioan Tod, referend Resurse Umane în cadrul Centrului Eparhial și preot slujitor la Paraclisul Arhiepiscopal Sf. Ap. Andrei din cadrul, Clinicii „Laser System” , Pr. Horia Ștefan- parohia Secusigiu, Pr.Răzvan Sas- Parohia Vinga, Pr. Higioșan Sorin – Parohia Zădăreni, Pr. Goronea Valentin- Parohia Fiscut, Pr. Marius Mateiu– Parohia Munar, Pr. Alexandru Vlad Păcurar – Parohia Cruceni, Pr. Leucuța Marius- Parohia Agrișul Mare, Pr. Pensionar Mance Gheorghe și preotul paroh- Toduț Cirprian.

Cuvântul de învățătura la Taina Sfântului Maslu, a fost rostit de către părintele Bogdan- Ioan Tod, care, în cuvântul său, rostit atât pe marginea pericopei evanghelice de la Luca, în care amintind de femeia gârbovă tămăduită de Mântuitorul în zi de sâmbătă, a subliniat faptul că omul care își pune nădejdea în Dumnezeu și ascultă de cuvântul Lui Dumnezeu, îndreptându-și viața primește tămaduirea sufletului dar și a trupului, a amintit și de Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscop al Mirelor Lichiei, care a izbăvit și trei oameni de la moarte, fiind ei acuzați pe nedrept. Acești oameni erau închiși într-o închisoare din Constantinopol, și au aflat de hotărârea omorârii lor, urmând ca a doua zi să fie decapitați. Când însă l-au chemat în ajutor pe Sfântul Nicolae – aducâdu-și ei aminte de el, și știind că în Lichia Sfântul a scăpat pe cei trei oameni care și ei urma să fie omorâți în chip nedrept – îndată Sfântul Nicolae a ascultat cererea lor și s-a arătat în vis împăratului Constantin si eparhului Avlavios. Pe eparh l-a mustrat pentru că pe nedrept i-a pârât pe cei trei nevinovați înaintea împaratului, iar pe împărat l-a învățat că nu cei trei condamnați de el erau vinovați și i-a spus că numai din invidie au fost pârâți cum că ar fi niște răzvrătiți vrednici de moarte. Așadar, prin această vedenie i-a eliberat Sfântul de la condamnarea la moarte.
Preotul paroh, Ciprian Toduț, a mulțumit în încheiere preoților slujitori, credincioșilor prezenți cât și reprezentanților autorităților locale, primarului comunei Zădăreni, Șiclovan Petru și vice-primarului Popovici Răzvan.

pr. Alexandru Păcurar