Elevii Școlii Gimnaziale din Hășmaș au colindat pacienții Spitalului de Recuperare Neuromotorie din Dezna și Biserica Ortodoxă din Prunișor

La inițiativa profesorului de religie, Denis Roșu-Drăgan, în seara zilei de 6 decembrie 2022, un grup de 18 elevi ai Școlii Gimnaziale Hășmaș, însoțiți și de doamna prof. Laura Todoca Murgu și de către cei doi preoți ai comunei, părintele Marcel Drăgan de la Parohia Hășmaș și părintele Daniel Zbârcea de la Parohia Agrișul Mic și părinții copiilor, au colindat pacienții Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” din localitatea Dezna, județul Arad.
Elevii au pregătit felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă creionând diferite texte de încurajare și versete biblice pe care le-au oferit celor aflați în suferință. Pe lângă acestea au confecționat și un panou cu gânduri frumoase care a rămas la spital spre amintirea evenimentului din seara aceasta.
Profesorul de religie a multumit conducerii spitalului, cadrelor medicale și pacienților pentru călduroasa primire, oferindu-le în dar câte o iconiță.
După finalizarea programului artistic, ceata de colindători și-a îndreptat pașii către Biserica Ortodoxă din Prunișor. Aici au fost întâmpinați de câtre preotul paroh Avram Florin Ioan și de către comunitatea de credincioși prezentă.
Elevii au oferit răspunsurile la slujba Vecerniei săvârșită în sobor de către cei trei preoți amintiți, iar la momentul cuvenit au îmbucurat inimile ascultătorilor cu tradiționalele colinde.
Acțiunea aceasta a avut ca scop principal cercetarea aproapelui, în special a celui aflat in suferință precum si deschiderea spre dialog cu acesta. Totodată s-a scos în evidență importanțăa rugăciunii in viata tinerilor, familiarizarea cu lăcașul de închinare și cu slujbele Bisericii încurajând citirea și cântarea la strană.
Fiecare colindător a plecat acasă cu un mic dar din partea celor două instituții colindate.
Prof. Denis-Alexandru Roșu-Drăgan