Desfășurarea etapei I a concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Ineu

Miercuri, 26 aprilie, a avut loc desfășurarea etapei I a Concursului „Urcuș spre Înviere”, ediția a II-a, în Protopopiatul Ineu. Concursul este organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Competiția din Protopopiatul Ineu a avut loc în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ineu, începând cu ora 16:00. Au participat coruri la secțiunea „Muzică bisericească” la categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”. De asemenea au participat copii și la secțiunea „Glas de toacă” la categoriile de vârstă 10-14 ani și 15-18 ani.

Comisia de jurizare a fost formată din diac. Marius Lăscoiu-Martin – profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, Matei Gabor – teolog și cântăreț bisericesc și pr. prof. Gabriel Streulea – inspector eparhial misionar. Concursul a fost prezentat de P.O. Părinte protopop Adrian Zaha, protopop al Ineului.

La secțiunea „Muzică bisericească”, categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, Premiul I a fost acordat Corului de copii al Parohiei Răpsig. La secțiunea „Glas de toacă”, categoria 10-14 ani, Premiul I a fost acordat tinerei Muha Erika-Bogdana, de la Parohia Răpsig, iar la categoria 15-18 ani Premiul I a fost acordat tânărului Belean Răzvan-Ionel, de la Parohia Bocsig. Câștigătorii premiilor I s-au calificat în etapa finală a concursului, care se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 15:00, la Catedrala Veche din Arad.

La final copiii, tinerii, dirijorii, preoții și părinții, care au venit să susțină participanții, au cântat cu toții „Hristos a înviat”.