Cercul pastoral-misionar în Filia Slatina de Mureș

Duminica a VII-a după Sfintele Paști ne găsește de acestă dată în biserica din filiei Slatina de Mureș a parohiei Baia, unde cercul misionar Bârzava s-a întrunit pentru a-I sluji lui Dumnezeu și oamenilor Taina Sfântului Maslu.

Din soborul parinților slujitori au facut parte: Pr.Iute Viorel-Parohia Conop,conducatorul cercului pastoral,Pr Rusu Gheorghe-pr. pensionar de la Parohia Pauliș,Pr.Bândea Gheorghe-Parohia Bârzava,Pr.Matei Florin-Parohia Bata,Pr Cora Gheorghe-Parohia Milova,Pr. Moț Raul –Parohia Lipova,Pr.Florea Florin-Parohia Groșii Noi,Pr Lulaș Dan-Parohia-Căpruța,Pr.David Lucian –Parohia Hunedoara VII și Pr paroh Bachiș Ioan Mihai.

Cuvântul de învațătură a fost rostit de catre Pr.Rusu Gheorghe, cel care a suplinit Filia Slatina de Mureș prin anii’70, care a subliniat importanța comuniunii și a slujirii în duhul dragostei frățești dupa cuvantul Mantuitorului ,,ca toți sa fie una,după cum Tu ,Părinte întru Mine și Eu întru Tine’’ (Ioan 17,21)

Pr.Iute Viorel coordonatorul cercului pastoral –misionar Bârzava a prezentat referatul Repere privind pastorația persoanlor vârstnice în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” din Patriarhia Română.

Pr.paroh a multumit tuturor pentru prezența la Sf. Taină a Maslului și pentru bucuria duhovnicească pe care au trait-o cei prezenti.

Pr. paroh Ioan Mihai Bachiș