Corul mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Micălaca-Veche II din Arad la hramul Catedralei din Vârșeț

Mai multe persoane din țară au participat joi la sărbătoarea Catedralei „Înălțarea Domnului” de la Vârșeț, Serbia, în Eparhia Daciei Felix. 

Printre invitați s-au numărat Deputatul Dan Cristian Popescu din Parlamentul României, reprezentanți ai Consulatului General al României la Vârșeț, delegați ai unor instituții publice centrale sau locale, din Serbia și din România, precum și un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

La slujba oficiată de Episcopul Ieronim al Daciei Felix, răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Micălaca-Veche II din Arad.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru binecuvântarea de a participa și Preasfințitului Părinte Ieronim pentru invitație și cuvintele minunate. Mulțumim părintelui paroh Mircea Bupte și părintelui Aurelian Popa pentru sprijinul oferit și faptul că au fost și sunt alături de noi încât am putut oferi bucurie românilor noștrii frați din Banatul sârbesc”, a transmis, pe Facebook, corala arădeană.


Catedrala Ortodoxă Română „Înălțarea Domnului” din Vârșeț a fost construită în perioada 1911-1913, la inițiativa protopopului Traian Oprea şi a avocatului Petru Zepeneag. Catedrala a fost realizată, în stil baroc bizantin, de arhitectul Dimitrie Boitor, după planul Catedralei Ortodoxe Române din Sibiu, pictura fiind realizată de Virgil Simionescu din Lugoj.

Catedrala din Vârșeț a fost sfinţită în data de 23 mai/5 iunie 1913, de sărbătoarea Înălţării Domnului, de către Patriarhul Miron Cristea, pe atunci Episcopul de Caransebeş.

Sursă foto: Facebook / Episcopia Daciei Felix

https://basilica.ro/romanii-din-tara-s-au-rugat-alaturi-de-conationalii-din-serbia-la-hramul-catedralei-din-varset/