Agenția de știri Basilica, felicitată de Patriarhul Daniel la 15 ani de activitate: A devenit un reper

Patriarhul Daniel transmite un mesaj de felicitare Agenției de știri Basilica, vineri, 16 iunie 2023, la aniversarea a 15 ani de activitate jurnalistică. Preafericirea Sa adresează, totodată, un îndemn la cunoașterea și realizarea binelui.

Textul integral:

15 ani de misiune online a Agenției de Știri Basilica: Un îndemn la cunoașterea și realizarea binelui

Înființată ca departament al Centrului de Presă BASILICA în anul 2007, Agenția de Știri BASILICA a Patriarhiei Române și-a lansat site-ul și a publicat prima știre în data de 16 iunie 2008, inițiind astfel, sub binecuvântarea Preasfintei Treimi, un parcurs misionar tot mai relevant în contextul mediatic românesc.

Agenția de Știri BASILICA a devenit un reper important în transmiterea informațiilor nu doar în legătură cu mesajele oficiale ale Patriarhiei Române, ci și prin activitatea sa editorială diversificată. Prin intermediul știrilor, reportajelor și interviurilor, această Agenție prezintă un caleidoscop al Bisericii, ilustrând aspecte variate, de la viața parohiilor din satele românești până la activitatea conducătorilor de Biserici locale și marile evenimente istorice ale creștinătății.

Cu o experiență de 15 ani în domeniu, Agenția de Știri BASILICA a evoluat și s-a consolidat, devenind un veritabil site de știri ortodoxe cu vizibilitate internațională. Echipa sa redacțională desfășoară o activitate misionară esențială și de promovare a „Binelui de știut” pe platformele socializare, oferind un model de comunicare pentru eparhiile, parohiile sau asociațiile ortodoxe, dar și un impuls pentru practicarea, nu doar cunoașterea, binelui realizat de alții.

Cu toate că este o redacție relativ mică, Agenția de Știri BASILICA a Patriarhiei Române oferă o gamă largă de știri relevante atât în contextul Bisericii, cât și la nivelul societății în general. Aceste informații sunt deosebit de utile credincioșilor ortodocși conectați la societatea tot mai dinamică în care trăim. Prin intermediul site-ului basilica.ro, credincioșii pot fi la curent cu evoluțiile din societate și pot înțelege modul în care valorile și principiile creștine se raportează la problemele actuale.

La ceas aniversar, mulțumim Preasfintei Treimi pentru binecuvântarea misiunii Bisericii inclusiv în spațiul virtual, felicităm echipa redacțională și recomandăm accesarea site-ului Agenției de Știri BASILICA pentru cunoașterea binelui prin intermediul spațiului virtual, dar și pentru înmulțirea faptelor bune în plan concret.

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Ziarul Lumina

https://basilica.ro/agentia-de-stiri-basilica-felicitata-de-patriarhul-daniel-la-15-ani-de-activitate-a-devenit-un-reper/