Cerc Pastoral Misionar în Parohia Ineu Traian

În Duminica a III-a după Rusalii a avut loc în Parohia Ineu Traian, din Protopopiatul Ineu, întrunirea preoților din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba.

Hramul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Parohiei Ineu Traian, păstorită de Părintele Răzvan Trip, a fost sărbătorită în avans prin vizita preoților din cadrul cercului, care au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment. Din soborul slujitorilor bisericești au făcut parte: Pr. Adrian Zaha – Parohia Ineu, Protopopul Ineului, Pr. Mircea Oală – Parohia Șicula, Pr. Călin Negruț – Parohia Gurba, Pr. Ștefăniță Muț – Parohia Seleuș, Pr. Dan Turean – Parohia Ineu, Pr. Teodor Dragoș – Parohia Bocsig, Pr. Radu Belle – Parohia Chereluș, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Marius Braiț – Parohia Cermei, Pr. Radu Constantinescu – Spital Ineu, Pr. Dănuț Leahu – Parohia Mocrea, Pr. Sebastian Buntean – Parohia Șomoșcheș și Pr. Răzvan Trip – Preotul paroh.

La momentul cuvenit, Părintele Radu Constantinescu de la Biserica Spitalului Ineu, în alese cuvinte pornind de la Evanghelia zilei, a tâlcuit învățătura de credință referitoare la grijile vieții, arătând importanța vieții duhovnicești trăită după normele creștine în raport cu viața trăită doar pentru grija celor pământești.

Referatul Cercului potrivit anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română a avut ca temă „Vârsta a treia – o perioadă amenințată de singurătate. Exodul tinerilor”, și a fost susținut de Părintele Răzvan Trip. În cadrul referatului părintele a arătat în mod concret cum vârsta a treia, poate fi de prea multe ori, o vârstă a singurătații, dar si cum se poate implica Biserica, prin slujitorii ei, precum și prin diferite persoane, care uneori sunt simplii voluntari, alteori persoane specializate în activitățile pe care le desfășoară, pot aduce un plus, o mângâiere sau un sprijin. De asemenea, părintele a arătat cum tinerii, pentru a-și croi un viitor părăsesc locurile natale și pleacă de multe ori în țări străine, dar sunt așteptați acasă și în Biserică așa cum Tatăl așteaptă pe fiul risipitor din pericopa evanghelică.

Părintele Răzvan Trip a mulțumit Părintelui Radu Constantinescu, pentru cuvântul de învâțătură, tuturor preoților și credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori