Trei profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad – distinși cu ordinul ASTRA arădeană

Aradul a celebrat în cadrul Zilelor Administrației arădene (17-19 mai 2023), 160 de ani de la prima adunare generală a „Asociaţiunii Naţionale Arădene pentru Cultura Poporului Român” (ASTRA Arădeană). ASTRA avea ca obiectiv promovarea culturii naţionale a poporului român și mai ales a literaturii române.

Asociația culturală actuală ASTRA arădeană a fost concepută tocmai în scopul de a reînvia idealurile vechii Asociațiuni Naționale arădane pentru cultura poporului român, de la 1863.

Joi, 22 iunie 2023, în cadrul unui eveniment cultural deosebit, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și anume, lansarea colecției Studia Doctoralia, trei profesori de teologie: Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, Consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, profesor de Patrologie și Istorie bisericească locală, au fost apreciați de către Asociația culturală ASTRA arădeană.

Membrii fondatori ai acesteia: IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, dl. Ing. Dr. Gheorghe Falcă, membru al Parlamentului european și dl. Dr. Doru Sinaci, subprefectul județului Arad, au acordat părinților profesori „Ordinul ASTRA Arădeană”, „cu prilejul aniversării a 160 de ani de la întemeierea Asociațiunii Naționale Arădene pentru Cultura Poporului Român” și în semn de apreciere pentru întreaga activitate culturală, evocând parteneriatele și legăturile culturale create de-a lungul timpului în cetatea Aradului, între Administrația locală, cea bisericească și învățământul teologic superior.

Pr. Lect. Dr. Tiberiu Ardelean