Patriarhul României va participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara – ITO 2023

Patriarhul României participă la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023, care reunește la Timișoara, în perioada 31 august – 3 septembrie, tineri ortodocși din România și din alte țări.

Părintele Patriarh Daniel va ateriza la Timișoara joi, 31 august, pentru a participa la Deschiderea oficială ITO 2023. Ceremonia va avea loc în aceeași zi, începând de la ora 18:00, în Parcul Rozelor din oraș.

„Tinerețea este, în lumea aceasta trecătoare, simbol al frumuseții vieții veșnice netrecătoare”, spunea Părintele Patriarh Daniel la ceremonia de deschidere a ediției anterioare a evenimentului, ITO 2019 Craiova.

„Într-o lume secularizată şi aflată în permanentă schimbare, tinerii au nevoie să simtă iubirea darnică a lui Dumnezeu şi a Bisericii pentru ei.”

3500 de tineri ortodocși români (din țară și din diaspora), dar și de alte naționalități, participă la cea de a șaptea ediție a ITO, desfășurată la Timișoara.

Ei vor vizita orașul, vor lua parte la slujbe și numeroasele prelegeri din program, cu teme sociale și duhovnicești. Una dintre conferințe este despre traficul de persoane și consumul de droguri, cu specialiști invitați de la Ministerul de Interne.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) este un eveniment dedicat tinerilor cu vârste între 16 și 35 de ani. Programul întâlnirii din acest an poate fi consultat aici.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

https://basilica.ro/patriarhul-romaniei-va-participa-la-intalnirea-tinerilor-ortodocsi-de-la-timisoara-ito-2023/