Tinerii arădeni participanți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, aproape 250 de tineri arădeni au plecat spre Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocşi (ITO) care va avea loc la Timișoara, în perioada 31 august-3 septembrie 2023.

În acest an, cu totul aparte, participă pe lângă elevii seminariști și elevii olimpici, tineri care se implică prin voluntariat în activităţile derulate în parohiile din toate cele 4 protopopiate ale eparhiei sub atenta îndrumare a părinților protopopi.

Aceștia sunt însoțiți de către doamna profesor Veronica Sirca, Inspector de Religie, părintele diac. Marius Lăscoiu-Martin, profesor la Seminarul Teologic Ortodox Arad, prof. Cornelia Oprea, profesor de Religie la Școala A.M. Guttenbrunn” Zăbrani și de către domnul prof drd. Cătălin-Iulian Drăgan de la Seminarul Teologic Ortodox Arad.

Evenimentul de la Timișoara este o continuare a întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj, în 2016 la București, în 2017 la Iași, în 2018 la Sibiu și în 2019 la Craiova, sub directa îndrumare a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În acest an Întâlnirea Tinerilor Ortodocși se desfășoară sub genericul „Voi sunteți prietenii mei” conform Evangheliei de la Ioan 15, 14.

Protos. Iustin Popovici